Aktivnosti projekta

B.I.R.D.S.   |   01.09.2017.
 1. Upravljanje i administracija

 

 1. Informiranje i vidljivost

 

 1. Početna konferencija

1 Virovitica

Ravnatelj Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Virovitica predvodit će početnu konferenciju na kojoj će predstaviti projekt; trajanje, aktivnosti koje će se provoditi, očekivane rezultate po završetku i dr. Sudjelovat će djeca i nastavnici domaćini i gosti iz Barcsa, predstavnici lokalne vlasti, novinari i druga zainteresirana javnost.

 Početna konferencija će se organizirati u prostorijama Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Virovitica.

2 Barcs

Ravnateljica Osnovne škole Kaposvári Tankerületi Központ Barcs predvodit će početnu konferenciju na kojoj će predstaviti projekt; trajanje, aktivnosti koje će se provoditi, očekivane rezultate po završetku i dr. Sudjelovat će djeca i nastavnici domaćini i gosti iz Virovitice, predstavnici lokalne vlasti, novinari i druga zainteresirana javnost.

 Početna konferencija će se organizirati u prostorijama škole u Barču.

 

 

 1. Četverodnevna radionica u Noskovačkoj Dubravi, Čađavica

Šetnja obalom rijeke Drave na poučnoj stazi, umjetnička radionica, promatranje zvijezda teleskopom, edukativni program promatranja i fotografiranja ptica te kviz o naučenom.

 

 

 1. Prekodravlje

Na radionici će biti predstavljena geografska lokacija Jelkuša i Križnice, gdje će djeca učiti o glavnim obilježjima i vodenom svijetu, raditi kemijske i fizičke analize vode. Također će se ovom radionicom obilježiti Svjetski dan vode, predstaviti navedena područja kao dio zaštićenog područja RH, te će se izraditi parola i plakati za projekt.

 

 1. Život u Prekodravlju

Radionica će obuhvaćati organizaciju kviza znanja i obilježavanja Dana Zemlje u travnju 2018. Natjecatelji će primijeniti znanja stečena na radionici 5, o biljnom i životinjskom svijetu toga područja.

 

 1. Obale rijeke Drave

Ova radionica uključuje obilazak obale rijeke Drave i uklučuje posjet prirodnim staništima ptice bregunice, poslije čega će biti organiziran posjet Parku prirode Duna- Dráva Natural Park u Drávaszentes-u.

 

 1. Bird Sand Martin and it's home space (Radionica u prirodi prvi dio; bregunice)

Glavna svrha ove radionice je pružiti priliku da pokažu što su naučili na prethodnim radionicama. Na ovoj će radionici u Jelkušu promatrati ptice i crtati iste na majicama. Putovat će brodom uz obalu. Na ovoj će se radionici prikupiti materijali za web stranicu i izradu priručnika.

 

 1. Riparia riparia - Bregunica

Ova će radionica djeci omogućiti posjet prirodnom staništu ptica bregunica, gdje će oni prikupljati materijale za umjetničku izložbu u školi.

 

 1. Radionica u prirodi drugi dio – izvor bioraznolikosti

Ova radionica obuhvaća odlazak na Križnicu gdje će djeca prikupljati uzorke vode rijeke Drave na čemu će vršiti kemijske analize. Slikat će i pohranjivati slike biljaka i životinja toga područja također, djeca će vršiti uzorkovanje tla. Nastavnici će objašnjavati djeci način rada u GLOBE programu.

 

 1. Interaktivna radionica

Radionica će se održati u prostorijama škole Deak Ferenc Altalanos, nakon koje će djeca održati izložbu.

 

 1. Studijsko putovanje u Pečuh - Natural Park's Institution-Tettye Oktatóközpont; ZOO Pecs

Ova će radionica okupiti sve učenike i profesore, a organizirat će se put u Pečuh u Nacionalnom parku Institution-Tettye Oktatóközpont i ZOO Pécs.

 

 1. Radionica izrade Priručnika "B.I.R.D.S."

Ova zajednička radionica obuhvaća prikupljanje i slaganje svih materijala skupljenih i izrađenih na dosadašnjim radionicama. To će biti sveobuhvatni priručnik za sadašnje i buduće generacije, a bit će predstavljen široj javnosti na završnoj konferenciji.

 

 1. Završna konferencija

1 Virovitica

Ravnatelj Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Virovitica predvodit će završnu konferenciju na kojoj će predstaviti projekt; trajanje, aktivnosti koje su se provodile i postignute rezultate.Sudjelovat će djeca i nastavnici domaćini i gosti iz Barcsa, predstavnici lokalne vlasti, novinari i druga zainteresirana javnost.

Završna konferencija će se organizirati u prostorijama Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Virovitica.

2 Barcs

Ravnateljica Osnovne škole Kaposvári Tankerületi Központ Barcs predvodit će završnu  konferenciju na kojoj će predstaviti projekt; trajanje, aktivnosti koje su se provodile i postignute rezultate. Sudjelovat će djeca i nastavnici domaćini i gosti iz Virovitice, predstavnici lokalne vlasti, novinari i druga zainteresirana javnost. Održat će se sportska manifestacija i natjecanje ekipa.

Završna konferencija će se organizirati u prostorijama škole.

 

HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.