Početna konferencija projekta „Border Isn’t Restriction for Developing Skills“ u Barču

Novosti   |   19.10.2017.
Početna konferencija projekta „Border Isn’t Restriction for Developing Skills“ u Barču

U Osnovnoj školi Deák Ferenc u Barču, 19. listopada 2017.  održana je početna konferencija projekta “B.I.R.D.S.“ (Border Isn’t Restriction for Developing Skills) koji je odobren u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020. Projekt je izradila Razvojna agencija VTA, nositelj projekta je Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, a partneri Osnovna škola Deak Ferenc iz Barcsa i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Vrijednost projekta je 976.891,05 kuna, a sufinanciranje Europske unije iznosi 85%, odnosno 830.357,54 kune.

Projekt će se provoditi tijekom perioda od 13 mjeseci, odnosno od 1. rujna 2017. do 30. rujna 2018. godine, a u okviru od 14 projektnih aktivnosti, provest će se radionice, studijsko putovanje i istraživanja na terenu, s ciljem jačanja suradnje obrazovnih institucija prekograničnog područja Hrvatska-Mađarska i omogućavanje razmjene specifičnog znanja o biološkoj raznolikosti i prirodnim vrijednostima prekogranične regije s naglaskom na staništa ptice bregunice.

Na početnoj konferenciji su sudjelovali predstavnici nositelja i partnera projekta, ravnatelji ustanova i predstavnici lokalne vlasti, učenici i učitelji domaćini te gosti iz Virovitice. Maria Vizváriné Maronics, ravnateljica Osnovne škole Deak Ferenc iz Barcsa, naglasila je kako se raduje novim iskustvima koje će učenici i mentori steći na projektu. Poželjela je uspjeh sudionicima projekta i izrazila zadovoljstvo suradnjom s projektnim partnerima i iskazala interes za prijavu novih zajedničkih projekata u nadolazećem pozivu za programe prekogranične suradnje. U projektu će sudjelovati učenici u dobi 10-14 godina, a na kraju će biti predstavljen trojezični priručnik „B.I.R.D.S.“ koristan i primjenjiv edukativni materijal za sadašnje i buduće generacije učenika i učitelja.

HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.