Početna konferencija projekta „Border Isn’t Restriction for Developing Skills“ u Virovitici

Novosti   |   29.09.2017.
Početna konferencija projekta „Border Isn’t Restriction for Developing Skills“ u Virovitici

U Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici, 29. rujna 2017.  održana je početna konferencija projekta “B.I.R.D.S.“ (Border Isn’t Restriction for Developing Skills) koji je odobren u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020. Projekt je izradila Razvojna agencija VTA, nositelj projekta je Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, a partneri Osnovna škola Deak Ferenc iz Barcsa i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Vrijednost projekta je 976.891,05 kuna, a sufinanciranje Europske unije iznosi 85%, odnosno 830.357,54 kune.

Projekt će se provoditi tijekom perioda od 13 mjeseci, odnosno od 1. rujna 2017. do 30. rujna 2018. godine, a u okviru aktivnosti, provest će se radionice, studijsko putovanje i istraživanja na terenu, s ciljem jačanja suradnje obrazovnih institucija prekograničnog područja Hrvatska-Mađarska i omogućavanje razmjene specifičnog znanja o biološkoj raznolikosti i prirodnim vrijednostima prekogranične regije s naglaskom na staništa ptice bregunice. Uz Viroviticu, učenici će na projektu raditi u Općini Čađavica, na krajobrazu Križnice i Jelkuša, u Barcsu i Pečuhu.

Na početnoj konferenciji su sudjelovali predstavnici nositelja i partnera projekta, ravnatelji ustanova i predstavnici lokalne vlasti, kao i učenici i učitelji domaćini i gosti iz Barcsa. Maria Vizváriné Maronics, ravnateljica Osnovne škole Deak Ferenc iz Barcsa, naglasila je kako se raduje novim iskustvima koje će učenici i mentori steći na projektu. Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Virovitica će dobiti dizalo koje će omogućiti bolji pristup učenicima s teškoćama u razvoju. U okviru projekta, pod vodstvom partnera, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko – podravske županije, u Dravskoj priči u Noskovcima bit će održana četverodnevna edukativna radionica za hrvatske i mađarske učenike i mentore, gdje će biti postavljena kosopodizna platforma kojom će prizemlje biti još pristupačnije učenicima s teškoćama u kretanju. U projektu će sudjelovati učenici u dobi 10-14 godina, a na kraju će biti predstavljen trojezični priručnik „B.I.R.D.S.“ koristan za sadašnje i buduće generacije učenika i učitelja. Tijekom listopada, projekt će biti predstavljen i na početnoj konferenciji u Barcsu.

HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.