Radionica „Život u području Prekodravlja“

Novosti   |   07.05.2018.
Radionica „Život u području Prekodravlja“

U Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici održana je šesta po redu radionica u sklopu projekta B.I.R.D.S. (Border Isn’t Restriction for Developing Skills). Radionica pod nazivom „Život u području Prekodravlja“ dio je projekta odobrenog u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020. vrijednom preko milijun kuna. Projekt je izradila Razvojna agencija VTA, nositelj projekta je Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, a partneri Osnovna škola Deak Ferenc iz Barcsa i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

- Ova radionica bila je zamišljena kao svojevrsna sinteza svega što su učenici naučili i spoznali o zaštićenom krajobrazu Jelkuša i Križnice te pticama bregunicama – rekla je učiteljica Andrea Bobanac. Učenici su svoje znanje pokazali na kvizu – Osmislili smo trojezični kviz u kojem su sudjelovale četiri grupe, ukupno 24 učenika – dodala je Andrea Bobanac, voditeljica radionice, ističući kako je kviz bio posebno zanimljiv jer su se uz tradicionalne metode, poput izrade plakata, koristile i nove tehnologije – tableti i micro bitovi. Po završetku radionice, učenici su primili diplome za sudjelovanje u kvizu.

Učenike u sklopu ovog projekta očekuje još sedam radionica i terenskih nastava koje će dodatno obogatiti njihovo znanje i povezati ove dvije škole. Sljedeća radionica „Obale rijeke Drave“ održat će se krajem svibnja, kada će se organizirati terenska nastava. Učenici će obići obale rijeke Drave i posjetiti prirodna staništa ptice bregunice.

HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.